tisdag 17 mars 2015

Att fylla 40...och få ny leksak :)

Så var det just det här med att fylla mitt-i-livet. Vad har egentligen hänt, var tog tiden vägen? 
Ja det är en fråga jag undrat över den senaste tiden. Har lagt ett tufft år bakom mig - förlorat min närmsta vän och förälder i en och samma person, försökt hålla pappa på fötter medan han sakta försökte göra mamma sällskap vilket slutade med en kraftigt försämrad hälsa och en stroke som inte gjorde saken bättre precis. Idag befinner han sig på korttidsboende i väntan på vårdplats och jag har fått ta på mig ansvaret för att avverka mitt föräldrarhem. Det sista har varit en emotionell berg-och-dalbana kan jag lugnt påstå. På det praktiska planet vet jag att pappa inte kan bo kvar, vare sig han har hemhjälp eller inte. Men sen har vi den känslomässiga biten. Minnen genom åren, hur mamma och pappa format huset till sitt. Pappa har alltid varit en väldigt praktisk och händig man så det var inte ofta man såg en hantverkare i det Jönssonska hushållet. Det tapetserades, renoverades, lades golv...som en barndomsvän en gång sade "gör dina föräldrar aldrig annat än ändrar om i huset?". Det var några år sedan nu, och förfallet har börjat märkas. Det mina ögon ser som kärlek såg husspekulanter inte riktigt på samma sätt - avnött färg på en garderobsdörr där Lufsen alltid låg... Hade inte hjärta att måla över det. Det får nästa ägare ta på sig. 
Nu är den biten dock snart över - nu ska jag packa ihop mina föräldrars gemensamma liv och försöka välja ut vad pappa behöver och ta reda på vad han vill behålla av minnessaker. Några saker får nytt hem hos mig, andra får följa med Natalie. 
Nu börjar nästa fas - den där jag själv står mitt i livet. Med en 17åring och en snart-tre-åring är det full rulle.
Fyllde 40 för två veckor plus några dagar sedan vilket jag firade med en liten tillställning. För en gångsskull lyckades jag begränsa mig med maten - fick bli buffé med enkla tillbehör. Till detta hade vi även en väldigt trevlig Candybar som såg ut såhär:


Ett populärt inslag bland både stora och små - burkar med diverse innehåll och små snacks-skålar i papp där alla själva kunde ta med sig vad de önskade till sin plats. 
Jello-shots var även det ett ganska kul inslag:

Bara att följa anvisningar på asken för Jello. Byt ut hälften av vattnet mot vodka, häll upp i små shotglas och sätt in i kylen tills de stelnat.

Strategiskt placerat presentbord hade jag också ;) När jag öppnade upp dem kan jag bara konstatera att folk faktiskt känner mig - en crock-pot fanns i ett paket, vin, ett underbart halsband, söta prynadssaker och lite annat smått och gott gjorde en Linda väldigt glad.
Kvällen fortsatte ungefär så här:

Min crock-pot har varit flitigt använd de senaste veckorna kan vi säga - så till den milda grad att sambon började undra om vi ens behöver någon spis längre... Recept kommer lite senare :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar