onsdag 12 augusti 2015

I Pippis fotspår del 1

Första rundturen.

Genom slingrande smågator i Visby... Kan inte bli mysigare. Inne på turistinformationen fick vi en karta där diverse gator var utmärkta med vilka scener ur Pippi som spelats in var. Det är en karta vi verkligen rekommenderar även om den inte är komplett. Ska även finnas en rundtur med guide under högsäsong, något vi ser fram emot nästa år.


 Enligt kartan skulle vissa scener ha spelats in i Lummelundagrottorna - Öppningen från när Pippi lekte med Tommy och Annika och föreställde en drake fanns inte här - den hittade vi nere vi Hoborgsgubben...men mer om det senare. Brandstationen inne i Visby är placerad på Klinttorget. Samma torg där Pippi gick på lina för att tjäna ihop pengar till Tommy och Annika i "På rymmen med Pippi". 

 Möllan som ses i på rymmen med Pippi. 
Finns söderut från Visby räknat, ner mot något som heter Vamlingbo Gervalds.Tofta strand, här ska vissa "backdrops" ha filmats 


Tofta kyrka där Pippi skrämde slag på den stackars kyrkovaktmästaren under sin flygtur med Tommy och Annika. Här bands ballongen fast och den stackars vaktmästaren trodde han hallucinerade. Det blev även en tur till Fårö. Helt oplanerat då vi egentligen skulle till Slite för att ta oss ut till ett gäng raukar. Bergman Center har inte med Pippi att göra av förståliga själ, men kände att det borde nämnas. Otroligt god mat och mycket intressant att titta på. Även treåringen kände sig sysselsatt vilket är vad vi mäter efter numera :)

Vissa scener ska ha filmats med del av Fårö som "backdrop" i Pippi på de sju haven. 
Oavsett om man är en Pippi-fanatiker (som större delen av den här familjen) eller man bara uppskattar vacker natur så är Gotland och Fårö värda ett besök. 


 Dalmanstornet där Pippi red igenom för att fortsätta längs Norra Murgatan. En upplevelse att se. Inte bara för att man ser det konstant i filmerna/avsnittet utan för att man förflyttas bakåt i tiden. Pippi samsas med Arn och hans polare på ett ungefär.
Mer om Gotland och vår resa i Pippis fotspår i nästa inlägg... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar