lördag 25 april 2015

Grillpremiär

Lördagen innebar grillpremiär i det här hushållet. Två vänner bjöds över och vi gjorde ostfyllda baconburgare. En favorit hos de två av manligt kön. Tanterna valde räkspett med majskolv. Mätta och belåtna tvingade jag sedan i sällskapet efterrätt i form av grillad frukt och tillbehör. 
Grillning skedde trots regn kan tilläggas - här hindras vi inte av lite dåligt väder :D 


Ostfyllda baconburgare

ca 1 kg nötfärs
1 - 2 ägg
grillkrydda
4-5 skivor ost
2 paket bacon

blanda nötfärs, ägg och grillkrydda ordentligt.
Använd gärna hamburgerpress för att få jämn storlek på hamburgarna. 
Jag föredrar Webers. Platta ut färs i ett tunt lager på pressen. Vik ihop
ost till små fyrkanter och lägg på burgaren - dock inte ut i kanterna.
Fyll på med färs ovanpå osten och använd hamburgerpressen. Vira sedan in hela 
hamburgaren i bacon - går åt ca 4 skivor per burgare. 
Grilla på hög värme tills burgaren är genomstekt.

Hos oss använder vi oss av Friscobröd där botten täcks av coleslaw och 
toppen av andra tillbehör.






Räkspett

Blir ca 10-14 spett

800 g oskalade räkor
1 stor paprika
1 stor gul lök
Körsbärstomater
Ananas
Grillolja

Skala räkorna, 
Skär grönsaker i lagom bitar, 
Låt tomaterna vara hela, 
Dela ananasen i småbitar

Varva räkor och tillbehör på spett och pensla med 
grillolja. Grilla gärna på grillbricka tills allt fått lite färg.

Servera med sallad eller grillad majskolv och krydda efter smak 
(personligen gillar jag örtkrydda eller salladskrydda på mina spett)



Efterrätt:

Grillad frukt med grädde och maräng

250 gram jordgubbar
½ färsk ananas
1 mogen mango
1 päron
1 äpple

3 dl vispgrädde
Maränger
Chokladsås eller kolasås

Dela frukterna i lagom bitar.
Lägg i aluminiumfolie i små paket eller i en stor 
aluminiumlåda. Strö över lite socker.
Ställ på grillen tills frukten blivit varm och smått börjat 
vätska sig. 
Häll upp i dessertskålar
Toppa med vispad grädde,
Krossade maränger (eller minimaränger),
Chokladsås.

Servera medan frukten är varm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar